Slon: Jemná symbolika silného zvířete

Majestátní symbol slona má a měl pro mnoho kultur zásadní význam. Přestože jsou sloni největšími žijícími suchozemskými savci na světě, jejich vnitřní energie je laskavá. Symbolika slonů má bohatou historii a význam, který se mění v závislosti na kultuře a náboženství.

Pro buddhisty slon symbolizuje mentální sílu a probuzení, a může být vnímán jako duchovní průvodce, který Ti pomáhá na cestě. V hinduismu jsou sloni spojováni s mýty a legendami, objevují se jako průvodci bohů a jsou považováni za strážce. Thajsko si vybralo slona za svůj symbol právě pro jeho sílu, inteligenci a moudrost. Sloni jsou v Thajsku považováni za posvátná zvířata spojovaná s mnoha aspekty thajské kultury a náboženství. Ve Feng Shui je slon symbolem krásy, tiché síly, velkoleposti a laskavosti. Slon chobotem nahoru je znamením dobrého štěstí v Asii, a existuje zvyk, kdy novomanželé procházejí pod břichem slona. Slon s chobotem dolů naopak symbolizuje smutek a ztrátu. Celkově lze říci, že sloní symbolika zahrnuje významy, jakými jsou síla, ochrana, štěstí.

Historický význam sloní symboliky na špercích a amuletech je obrovský a rozmanitý. 

Moudrost a síla: V mnoha kulturách je slon považován za symbol moudrosti a síly. Nosit šperky s motivy slonů může naznačovat úctu k těmto vlastnostem a může být spojováno s touhou po moudrosti a síle.

Štěstí a ochrana: V některých kulturách je slon považován za symbol štěstí a ochrany. Šperky s obrázky slonů Ti mohou sloužit jako talisman pro ochranu a štěstí v životě.

Spojení s přírodou a ekologií: Sloni jsou také spojováni s přírodou a ekologií, a tak nosit šperky s jejich motivy může vyjadřovat Tvou lásku k přírodě a zájem o její ochranu.

Kultura a tradice: V některých kulturách jsou sloni důležitou součástí místní kultury a tradic. Nosit šperky s motivy slonů může být způsobem, jak vyjádřit spojení s těmito kulturami a tradicemi.

Estetická hodnota: Kromě symbolických významů může být motiv slona také atraktivní estetickou volbou pro šperky. Sloni jsou často vnímáni jako majestátní a krásní tvorové, což z nich činí populární motiv pro šperky.

Životní spokojenost a štěstí se však neskrývá ve šperku se symbolem slona. Ten je jen talismanem, který Tě má navést k hlubokému poznání a sebekázni. Jen Ty víš, kam chceš svůj život směřovat a přítomnost symbolu slona ve Tvém životě, dokazuje Tvou sílu, odhodlání a moc. 

Naše šperky se symbolem slona        


 

Jak si symbolický náramek sestavit?

Dozvíš se v našem jednoduchém tutoriálu.

Zobrazit
Slon: Jemná symbolika silného zvířete