Měsíc – symbol ženské energie

Měsíc je po tisíce let spojován s něčím neznámým a nevysvětlitelným. Vládne neskutečnou energii, má silný vliv na životy lidí a chod přírody, a proto byl v mnoha kulturách spojován s nadpřirozenými silami a magií. Měsíc ovládá příliv a odliv a v každé své fázi vydává jinou energii, která pak ovlivňuje vše živé. Jeho jednotlivé fáze ovlivňují i Tvůj život víc, než si myslíš. Tvou psychiku, Tvé zdraví, Tvůj spánek nebo Tvou náladovost. Je pravda, že některé cítíme vliv měsíce méně a některé naopak více.

Měsíc je vnímám jako symbol ženskosti, přestože je rodu mužského. Jemnost, citlivost a soucit s ostatními jsou především ženské vlastnosti, a právě těch je měsíc symbolem. Všimni si někdy, jak se měsíc na obloze každý den mění tvarem, barvou i velikostí. Ženské emoce jsou měsíci podobné, jelikož jsou stejně jako on každý den jiné, proměnlivé a vrtkavé. Ani spojitost mezi lunárním cyklem měsíce a menstruačním cyklem ženy není náhodná. Symbolika jeho cyklické povahy je spojována s jednotlivými fázemi ženského života od menstruace přes těhotenství a porod. 

Měsíc představuje také znovuzrození, růst a obnovu. Jednotlivé fáze měsíce symbolizují nesmrtelnost, věčnost, osvícení a temnou stranu. Měsíc Ti pomůže odkrýt, co v životě skrýváš. Snaží se ovlivnit, aby sis ve svém nitru neukládala svá životní traumata, a naopak se snažila vidět vše tak, jak je a měla možnost s tím bojovat. Buď silnou ženou, která drží svůj život pevně ve svých rukou. A přesně pro takové ženy máme v nabídce šperky s měsíční symbolikou.

 Naše šperky se symbolem Měsíc