Motýl

 

Přijdou Ti někdy motýli jako stvoření z jiného světa? Možná nejsi daleko od pravdy. Mimo jeho nevinného a elegantního třepotání křídly je motýl znamením transformace a změny. Staří Řekové dokonce věřili, že motýl je lidská duše v přestrojení, která cestuje mezi světy a podvědomě nám chtějí něco říct. Ona změna může být pouhou maličkostí, která ti zpříjemní den nebo něco, co ti doslova změní život. Pojďme se tady podívat na to, co nám různě barevní motýli mohou do života přinést. 

Červený motýl

Podle prastaré indiánské tradice je spatření červeného motýla znamením velmi důležitých, až životních změn a proto vyžaduje určitý respekt. Při zpozorování červeného motýla buď tedy zvlášť opatrná. Brzy zjistíš proč. Čeká tě něco velkého! Motýla červené barvy můžeme také považovat za anděla strážného, který na nás dohlíží.

Oranžový motýl

Zpozorování oranžového motýla je obvykle známkou toho, že bys měla zůstat aktivní a optimistická. Změna, která právě přihází je totiž nová příležitost a měla bys ji vzít za pačesy a dostat tak z této situace maximum. Může to být povýšení nebo nová práce, nový romantický partner nebo přítel.

Zelený motýl

Zeleného motýla považuj za znamení štěstí, hojnosti a růstu. Ukazuje nám, že jsme na správné cestě a navede nás ke správnému rozhodnutí. Může být také symbolem lepších zítřků, co se týká tvého zdravotního stavu nebo tvého bohatství. Pokud se zelený motýl objeví u tebe doma, je to pro tebe velké štěstí, třeba neočekávaná příjemná zpráva, úspěch, žádost o ruku či těhotenství.

Žlutý motýl

Znamení žlutých motýlů se poměrně těžko dají vyložit, protože předpovídají náhlou změnu v životě. Námořníci, kteří před naloděním spatřili žlutého motýla, předpokládali, že to bude jejich poslední cesta. Ve skutečnosti jim tento pocit pomáhal, protože byli ostražitější a připravení čelit jakékoliv výzvě a při řešení problematické situace byli kreativnější.

Modrý motýl

Tito okouzlující motýli jsou považováni za nositele splněných přání a snů. Modrý motýl Ti také poskytne ochranu před zlou magií a škodlivými duchy, nebo špatnými vlivy, kterým bys mohla být v budoucnu vystavena. Tak se neboj, roztáhni křídla a leť.

Hnědý motýl

Motýli v barvě země jsou znamením důležitých, a nutno podotknout obvykle dobrých zpráv. Něco, na co čekáš už hodně dlouho, se konečně naplní. Někdy to chce jen trpělivost a může to znamenat nový začátek. A ještě jednou - nemusíš se bát. Jedná se o dobré zprávy.

Fialový motýl

Fialový motýl znamená zásah z hora. Pokud tyto vzácné druhy spatříš, je to jasné znamení. Cestu ti zkříží velmi bohatý, ctnostný a štědrý člověk, který tě v životě posune dál. Když je život příliš tvrdý, nebo čelíš velmi důležitému problému – to zahrnuje i zdraví – spatření fialového motýla je znamení o uvolnění z těžkého břemene.

Černý motýl

Černí motýli jsou obvykle chápáni jako špatné znamení a říkají, abychom obrátili svou pozornost k sobě samému. Pokud spatříš černého motýla, měli byste počítat s náhlou změnou nebo koncem určité éry. Rozchod, změna vztahů, stěhování… Ovšem pozor, může to být i změna k lepšímu! Prvotní rozčarování ze ztráty např. zaměstnání, ve kterém jsi nespokojená, Ti může otevřít dveře do úplně nového života.

Bílý motýl

Bílí motýli naznačují přítomnost zesnulého milovaného člověka, který je Ti nablízku, aby Tě chránil a vedl. Symbolizují život a smrt. Dávné tradice nám proto radí, abychom se poradili s našimi mrtvými předky o tom, co se nám snaží říct. Podle některých domorodých kmenů jsou bílí motýli znamení nezávislosti a štěstí. Všichni se však shodují na tom, že se jedná o velmi silné znamení, které souvisí s našimi předky. Možná je načase vyřešit dřívější křivdy, které Ti zasahují do života.

 Naše šperky se symbolem Motýl