Symbol Hvězda

U starověkých národů byl symbol pěticípé hvězdy velmi oblíbeným symbolem. Často se objevoval na amuletech a talismanech, které měly chránit nositele před zlými silami. Už v Mezopotámii lidé věřili, že všechno, co se děje na nebi, se odrazí v jejich životech. Vzhlíželi ke hvězdám s úctou a respektem, a považovali je za božská znamení. Sledovali díky nim čas a nejen námořníci je využívali k orientaci.

Hvězda je symbolem naděje, výjimečnosti a věčného života. Má magickou moc a podporuje pozitivní postoj a dlouhodobou motivaci. Odvrací zlé vlivy a pomáhá při uzdravení. Hvězdy jsou často spojovány s lidským osudem. Jsou záhadou, která láká lidstvo dodnes. Je s nimi spojeno cosi tajuplného, nevyřčeného a zároveň nám dávají pocit důvěry věřit v něco nadpozemského.

Říká se, že každá hvězda na obloze někomu patří. Na nebi se objeví hned při narození, ve chvíli, kdy člověk zemře, hvězda zhasne a spadne. Takto si naši předci začali vysvětlovat přírodní úkaz jakým je padající hvězda. Jednotlivé cípy hvězdy představují jedno období života (zrození, zrání, dospělost, stárnutí a smrt).

Šperk s hvězdou svého nositele ochraňuje před negativní energií. Je štítem proti všemu zlému. Je symbolem úspěchu, růstu a duchovní ochrany. Hvězda patří mezi jeden z nejpoužívanějších symbolů. Snad proto, že v ní lidé vidí tu naději a splněná přání. Ten pocit, že někdo svítí na jejich životní cestu a tiše jim ukazuje správný směr.

Daruj korálek či přívěsek se symbolem hvězdy své blízké osobě a dej jí tím najevo, že pro ni chceš jen to nejlepší. Předej šperkem přání životního štěstí a dlouhého života. Buď tou šťastnou hvězdou, která dohlíží na její spokojený život. 

“Padá hvězda, něco si přej.” Tuto větu zná každá z nás. Přej si korálek se svoji šťastnou hvězdou.

Naše šperky se symbolem hvězdy

 

 
Symbol Hvězda

Proč zvolit značku Daniek?

  • Šperky jsou vyrobeny z kvalitního stříbra ryzosti 925/1000
  • Český rodinný eshop budovaný s láskou
  • Posíláme i na dobírku
  • Vrácení zdarma + dva roky záruka na všechny šperky