Symbol nekonečno

Mystický symbol Nekonečna má svůj původ ve starověkém Egyptě. Had nebo drak požírající si vlastní ocas, nazývaný také uroboros, symbolizuje nekonečný návrat konce k začátku. První zmínky byly již v podsvětních knihách i pohřební ikonografii. V některých náboženstvích je symbol nekonečna chápán jako znovuzrození či symbol reinkarnace. Tedy život, co nikdy nekončí.

V dnešní moderní době je však význam symbolu nekonečna chápán jinak. Do symbolu ve tvaru ležaté osmičky je vryt koloběh života. Všechno jednou končí a znovu začíná, to je odkaz, který v sobě tento symbol nese. Je v něm zobrazen celý náš život. Jeho minulost, současnost i budoucnost. Naše bytí bez začátku a bez konce.

Další význam tohoto mystického symbolu je představa o rovnováze. Jeho zobrazení v černobílé podobě je spojeno se symbolikou Jin-Jang. Dualita věcí, které se doplňují v jeden celek. Balanc, který je potřeba ke spokojenému životu.

Perfektní dárek pro někoho, na kom vám opravdu záleží. Obdarovat blízkou osobu šperkem se symbolem nekonečna značí lásku, pevný vztah nebo přátelství, které nikdy neskončí. Náramky či náhrdelníky s tímto symbolickým korálkem vyjadřují hluboké city k druhé osobě. Nehynoucí lásku, pevný vztah či trvalé přátelství. Symbolika „nekonečného“ šperku se také hodí k příležitostí přivítání nového potomka, kdy je novorozeňátku dán do vínku život bez konce, a tím myšlen dlouhý spokojený život.

  Nosit šperk se symbolem nekonečna znamená věřit, že pokud něco končí, něco nového naopak začíná. Ve šperku je zobrazena vaše touha ukázat světu své nikdy nekončící limity a odstranit ze svého života negativní vlivy. Touha po novém začátku a zapomenout na vše špatné, co bylo.

Nekonečno zůstane záhadným symbolem ve tvaru ležaté osmičky, jehož mystický význam lidstvo doslova přitahuje. Ozdobte své zápěstí náramkem doplněným o korálek s mystickým symbolem nekonečna a buďte otevřená novým začátkům.

Naše šperky se symbolem nekonečna

 
Symbol Nekonečno

Proč zvolit značku Daniek?

  • Šperky jsou vyrobeny z kvalitního stříbra ryzosti 925/1000
  • Český rodinný eshop budovaný s láskou
  • Posíláme i na dobírku
  • Vrácení zdarma + dva roky záruka na všechny šperky