Symbol růže

Růže je považována za královnu květin. Symbolizuje mnoho pocitů a představuje ztělesnění krásy, půvabu a nevinnosti. O jejím božském původu se hovoří hned v několika náboženstvích.

HISTORIE SYMBOLU RŮŽE

Ve starém Egyptě byla růže považována za květinu duchů, která pomáhala přenášet lásku na milované osoby i po jejich smrti.
Řecká mytologie v jedné verzi praví, že růže vyrostla z kapek krve umírajícího boha Adonise, jenž je symbolem koloběhu přírody. Růže se tak stala symbolem znovuzrození a lásky, která neumírá. Druhá verze říká, že růži stvořil bůh Dionýsos a zasvětil ji Afrodité, bohyni lásky.

 Ne vždy, ale byla růže jen symbolem lásky. S růží byla spojována i bolest. Kvůli jejím snadno opadávajícím listům symbolizovala pomíjivost a smrt. V raném křesťanství byla považována růže ve spojení s křížem za b a prolité Kristovy krve. V Anglii se stala růže symbolem dvou soupeřících rodů ve válce, která trvala třicet let a byla nazývána jako válka růží.

Symbolika růže v současné době je spojována především s vyjádřením pocitu k druhému člověku. Na jednu stranu je to pocit lásky, vášně či okouzlení, na straně druhé, každá růže má trny a ty mohou symbolizovat bolesti s láskou spojené.
 Jak se říká „Není růže bez trní“. Což může být chápáno tak, že každá láska má své překážky. A každá překonaná překážka nás posouvá dále.

DARUJ SYMBOL RŮŽE

Korálek či přívěsek s růží je vhodným dárkem pro vaši blízkou osobu, která si zaslouží vaše city. Vyjádřete druhému svou víru v to, že vaše láska je věčná a nic ji nezastaví. Každý korálek má svůj tajný příběh. Za korálky se symbolem růže je schován příběh o lásce, vášni a přátelství

Ozdobte svou ruku vkusným  náramkem doplněným o korálek se symbolem růže, a dejte tak svému okolí najevo, že má pro vás šperk emocionální hodnotu. Umocní vaši ženskost a energie do něj vložená, vás nabije na celý den.

Vhodně zvolený náramek a korálek s růží perfektně doplní jakýkoliv outfit. Je to doplněk, který se hodí vzít si nejen při slavnostní chvíli, ale zpestří vám i běžný den.

Naše šperky se symbolem Růže

 
 nový widget Jak pečovat o stříbro

Jak pečovat o stříbrné šperky Daniek?