Symbol srdce

Ve starých dobách orientálních kultur se jako ozdoba používal břečťan, který je považován za původní formu symboliky srdce. Tato velice odolná a trvalá rostlina sloužila jako dokonalá představa „lásky až hrob“

Již 3000 let před naším letopočtem byl list břečťanu vyobrazován na starověkých nádobách, na nichž symbolizoval milostné výjevy. Z Orientu se postupně dostala tato symbolika do Evropy, kde ji převzali Řekové a Římané. Na řeckých vázách byla symbolika srdce vyobrazena v podobě listů vinné révy, jenž je spojována s bohem Dionýsem, bohem úrody a plodnosti, který byl znám svým nespoutaným milostným životem. O přeměně zeleného listu do dnešní podoby červeného srdce se postaral středověk, a především evropská milostná literatura.

Symbol srdce bývá nejčastěji vyobrazován v červené barvě a je plný emocí, které jsou spojeny s jeho příběhem. Skládá se ze dvou zrcadlově stejných částí, které jako by symbolizovaly dva milence, muže a ženu, a jejich spojení v jeden dokonalý celek.  

Různé vzpomínky a životní okamžiky, které si ve svém srdci nosíme, můžeme spojit s darováním šperku se symbolem srdce. Přívěsky či korálky zdobené symbolem srdce vyjadřují náklonnost tomu, komu jej darujeme. Jako bychom darovali kus svého já. Milostné dvojice si často darují přívěsek s jednou půlkou srdce na znamení lásky mezi nimi. Tyto dvě půlky pak tvoří celek a představují jejich vztah.

Klenot s touto symbolikou je znám napříč generacemi. Symbol srdce není populární pouze u mileneckých dvojic. Náramek či náhrdelník zdobený přívěskem se srdíčkem,  je často darován například děťátku  při narození. Rodiče, tak dávají svému malému novorozeňátku najevo svou věčnou lásku. Šperkem se symbolem srdce uděláš zajisté radost i babičce či mamince, dáš jim tak najevo, že je nosíš ve svém srdci.

Šperky se symbolem srdce v sobě ukrývají příběhy lidí. Příběhy o lásce, životní síle a energii, která je v srdci ukryta. Ukryj si i ty svůj příběh do korálku se symbolem srdce a ozdob si ruku krásným náramkem.

Naše šperky se symbolem Srdce

 

   

Symbol srdce


Proč zvolit značku Daniek?

  • Šperky jsou vyrobeny z kvalitního stříbra ryzosti 925/1000
  • Český rodinný eshop budovaný s láskou
  • Posíláme i na dobírku
  • Vrácení zdarma + dva roky záruka na všechny šperky