Symbol květiny

HISTORIE SYMBOLU KVĚTIN

Symbolika květin fascinuje lidstvo již tisíce let. Jazyk květin je po staletí uznáván v mnoha zemích Evropy a Asie. Symbolika květin byla znázorňována již v mytologii, folklóru nebo sonetech starověkých Řeků, Římanů, Egypťanů a Číňanů. Květiny byly nejčastěji spojovány se znamením lásky a galantnosti.

Změna nastala na počátku 18. století, kdy Lady Mary Wotley Montanu cestovala po Orientu a podávala zprávy ze svých cest skrze květiny. Symbol květin, tak získal jiný rozměr. Od této doby je řeč květin běžně používána. Květinou lze vyjádřit pocity, myšlenky nebo nálady.

V 19. století, ve viktoriánské době, se stalo učení se symbolu květin velice populární zábavou. Květiny sloužily nejen na okrasu, ale například jako zašifrovaný vzkaz pro to, co chtěli lidé říci, ale nechtěli to nahlas vyslovit. Pomocí květin, a toho v jakém stavu byly doručeny, se předávaly vzkazy či byly kladeny tiché otázky.

DARUJ SYMBOL KVĚTINY

Darování květiny byl a je způsobem, jak sdělit své pocity a názory druhé osobě. Schopnost, jak předat informaci beze slov, v tom spočívá jejich kouzlo. Každý druh květiny má svůj zvláštní význam. V mnoha náboženství symbolizují květiny duchovní probuzení.

Korálky se symbolem květin jsou velice nápaditým dárkem. Jsou nadčasovým doplňkem, který vám dodá pozitivní energii. Každý druh květiny symbolizuje určitý pocit. Korálek se symbolem květiny, který vám byl darován, je tichým vzkazem od blízkého člověka. Jen vy a on víte, co je důvodem k darování korálku se symbolem květiny.

Darování korálku nebo přívěsku se symbolem květiny by mělo být opravdu rozmyšlené. Mělo by jít od srdce a vyjadřovat pocity k dané osobě. Významy jednotlivých druhů květin se liší. Například růže značí lásku či tajné city, orchidej smyslnost a vášeň, lilie symbolizuje čistotu a naslouchání, pivoňka je květinou dávných lásek a chryzantéma je květina přátelství a věčnosti.

Ať už korálek se symbolem květiny darujete, obdržíte ho nebo si jeho koupí uděláte radost sama sobě, je to nádherný dárek. Šperky a květiny odjakživa vytvářely nerozlučnou dvojici, která k sobě patří.

Naše šperky se symbolem Květina

 
Články
 

Proč zvolit značku Daniek?

  • Šperky jsou vyrobeny z kvalitního stříbra ryzosti 925/1000
  • Český rodinný eshop budovaný s láskou
  • Posíláme i na dobírku
  • Vrácení zdarma + dva roky záruka na všechny šperky