Symboly Vánoc blízké mému srdci

Mé nejoblíbenější svátky v roce jsou skoro tu, jupíííí. Já je prostě miluji. Jsou protkané symbolikou, která provází můj život a věřím, že vše má na světě své místo a svůj smysl. Můj e-shop je zaměřen na symbolické šperky a všechny mé šperky mají svůj symbolický příběh, díky němuž doslova ožívají. A stejné jsou vánoční svátky. Vyprávějí příběhy, představují radost, naději či očekávání a společně se životy lidí se stávají skutečností. Co si budeme povídat, Vánoce jsou prostě o symbolech. A které symboly dělají Vánoce Vánocemi u mě?

Adventní věnec
Tak ten to všechno odstartuje. Čtyři svíčky symbolizující čtyři týdny do Štědrého dne. Jakmile zahoří první svíčka ze čtyř, začínám nasávat vánoční atmosféru a připouštím si, že je to zase tu. Shon, radost, vyčerpanost, nadšení, to jsou vše pocity, které mnou projíždí.

Andělé
Nebeská stvoření, která představují spojení mezi nebem a zemí. Přinášejí do mé rodiny klid, čistotu, mír a víru. Setřesou ze mě veškerý stres a pocit, že musí být vše dokonalé. Samozřejmě, že nemusí, to jen já blázním a chci zvládat deset věcí najednou. Pak se podívám na anděla svého a navodím ve své duši klid.

Hvězda
Mocný vánoční symbol, který již po staletí ovlivňuje životy lidí. Je dominantou vánočního stromečku, ze kterého shlíží na šťastné rodiny. Hvězda je pro mě symbolem, který mi do života dodává naději, energii a výjimečnost. Je mým světlem, které mě utvrzuje v tom, že jsem se vydala správnou cestou.

Zvoneček
Cinkání zvonečku prostě nesmí chybět. Miluji, jak se rozzáří oči mých dětí, když zaslechnou cinkání zvonečku. Je to pro ně znamení, že tu byl Ježíšek. Pro mě je to symbol, který mi připomíná pohodu a štěstí, že mám okolo sebe skvělou rodinu. Víte, že by se měl každý rok věnovat jeden zvoneček někomu vašemu srdci drahému? Musím se zamyslet, kdo bude letos tím vyvoleným nebo tou vyvolenou.

Vánočka
Sladký tradiční symbol Vánoc nesmí chybět. Je královnou všeho sladkého, co se na vánoční svátky peče. Je jedno z kolika copů je upletena, hlavně že je hodně máslová, plná rozinek a posypaná spoustou mandlí. Pro mě symbolizuje hlavně láskyplné propletení celé rodiny a spokojená bříška všech jejích členů.

 

A ještě Vám holky na sebe něco prozradím…není to tak úplně symbolické, ale jsou tři věci, bez kterých si Vánoce neumím představit. Svařák, pohádka Popelka a smažený sýr s bramborovým salátem. Asi vás překvapil ten smažák, že? Jsem totiž vegetariánka, a abych držela basu s rodinou, tak si místo kapříka nebo řízků hodím na pánev sýr.

A už radši zamykám pusu na zámek, protože ten symbolizuje ukrytá tajemství a já na sebe nemůžu prozradit úplně vše.

 

Vendy

Majitelka e-shopu Šperky Daniek

 

Naše šperky se symbolem Vánoce
 
Symboly Vánoc blízké mému srdci

Proč zvolit značku Daniek?

  • Šperky jsou vyrobeny z kvalitního stříbra ryzosti 925/1000
  • Český rodinný eshop budovaný s láskou
  • Posíláme i na dobírku
  • Vrácení zdarma + dva roky záruka na všechny šperky