Znamení zvěrokruhu

Víš, jak znamení zvěrokruhu definuje Tvou osobnost?

Na významu všech znamení zvěrokruhu a jejich charakteristik je něco tajemného a zábavného, zejména pokud nám pomůže rozluštit některé otázky našeho života související se sebepoznáním. 

Znamení zvěrokruhu

Jak zvěrokruh vznikl?

Zvěrokruh pochází z latinského ,,zōdiacus“, které zase pochází z řeckého „zōdiakos kuklos“, což znamená „kruh zvířat“. Od nejstarších dob byl zvěrokruh univerzálně používán k předpovídání nebo odrážení charakteristik osobnosti, ať už pocházel z čínské, mezopotámské, indické, egyptské nebo jiné kultury. Vše bylo ozvěnou starověké filozofie nazvané příhodně „Jak nahoře - tak dole“, kterou dnes nazýváme astrologií. Původ zvěrokruhu se datuje ke konci 5. století př. n. l., kdy babylonští astronomové rozdělili oblohu na dvanáct stejných znamení, a tedy dvanáct měsíců po třiceti dnech. Každé znamení obsahovalo třicet stupňů nebeské délky, čímž vznikl první známý nebeský souřadnicový systém.

Beran (Aries)

21. března - 19. dubna

Pokud jsi narozená ve znamení Berana, tvým živlem je oheň. Často tedy oplýváš až neuvěřitelnou energií. Ráda vyhledáváš nové a náročné výzvy, které posouvají tvoje hranice. Jsi cílevědomá, ambiciózní a máš silný smysl pro spravedlnost. Doslova miluješ soutěživost, a to ve všech jejích podobách. Sama jsi optimista a ráda se dalšími obklopuješ.

Detail produktu

Znamení zvěrokruhu
Znamení zvěrokruhu

Býk (Taurus)

20. dubna - 20. května

Jsi Býk? Tvým živlem je tedy země. Nade vše si ceníš pocitu bezpečí a stability a ze všech sil se snažíš si tento stav v životě zachovat nebo se k němu dopracovat. Ve většině případů jsi oddaná a okolí pozná, že se na tebe může spolehnout. Díky tomu dotahuješ věci do zdárného konce a nápady snílků okolo proměňuješ ve střízlivější realitu. Na druhou stranu můžeš být někdy přehnaně tvrdohlavá a nemáš ráda velké změny.

Detail produktu

Blíženci (Gemini)

21. května - 20. června

Jsi narozená ve znamení Blíženců? Pak je tvým živlem vzduch. Ráda se stýkáš s jinými lidmi a miluješ společnost. Nejšťastnější jsi, když můžeš sdílet své nápady a zážitky s lidmi kolem sebe. Sama moc ráda mluvíš a tak máš tendenci mít schopnost vyjadřování a komunikaci velmi vysoko na seznamu svých priorit. Tvoje láska ke sdílení sebe sama s ostatními a nekonečný seznam nápadů mohou někdy působit nervózně, mnohdy vzrušeně a občas ti tvá nejlepší kamarádka řekne, že jsi prostě maniak (samozřejmě v tom dobrém smyslu slova).

Detail produktu

Znamení zvěrokruhu
Znamení zvěrokruhu

Rak (Cancer)

21. června - 22. července

Tvým živlem, pokud jsi právě Rak, je jak jinak než voda. Tvou alfou a omegou v životě je být potřebná, žádaná a užitečná. Máš velkou touhu být milována a oceňována v každém střípku tvého života. Právě tyto vjemy od okolí, pokud tam jsou, ti pomáhají navodit pocit bezpečí a celkově utváří tvoji identitu. Pohodlí domova je pro tebe velmi důležitý životní aspekt, jak v citovém, tak i fyzickém smyslu. Navíc máš talent na vytváření tohoto pocitu i pro lidi, kteří jsou ti blízcí.

Detail produktu

Lev (Leo)

23. července - 22. srpna

Jsi Lvice a tvým živlem je oheň, který v tobě žhne. Mnohdy máš tendenci chovat se téměř královsky. Máš také talent vnášet do vztahů, které jsou pro tebe důležité, žár a život. Mnoho Lvů bude mít velkou plejádu přátel, kteří je zbožňují, a ty to pravděpodobně nemáš jinak. Máš jakési přirozené charisma, díky němuž k tobě ostatní znamení často tíhnou. Jsi královna a tak jsi ráda středem pozornosti a hluboce si vážíš komplimentů a lichotek. Tvůj veselý a společenský přístup k životu způsobuje, že je příjemné být v tvojí blízkosti.

Detail produktu

Znamení zvěrokruhu
Znamení zvěrokruhu

Panna (Virgo)

23. srpna - 22. září

Narodila ses ve znamení Panny a tvým živlem je země. Máš organizovanou až analytickou mysl, takže je s tebou často radost si povídat. I když máš ráda spíše fantastické příběhy, okouzlující způsob, jakým je vyprávíš, dokážeš tyto příběhy učinit přesvědčivými. Jako Panna jsi přirozeně zvědavá a oplýváš darem všechno zkoumat - ať už jde o úkoly, nebo dokonce o lidi. Disponuješ skvělou pamětí a talentem pro intuici. Jsi tak vynikajícím členem týmu jak v pracovních, tak ve společenských situacích. Ráda spolupracuješ, i když tvoje někdy kritická povaha může ostatní rozčilovat, pokud tě úplně nepochopí.

Detail produktu

Váhy (Libra)

23. září - 22. října

Tvým živlem je vzduch. Jako žena, narozená ve znamení Váhy vzkvétáš, když jsou naplněny tvoje potřeby rovnováhy, spravedlnosti a stability. Jsi okouzlující bytost, která se vždy nějakým způsobem obklopuje smyslem pro krásu a harmonii. Tvojí vládnoucí planetou je Venuše, což znamená, že jsi pečující, starostlivá a často jsi ochránkyní utlačovaných. Pokud tě někdo donutí vystoupit z tvojí komfortní zóny, můžeš působit na ostatní trochu plaše až ztraceně. Navzdory své introvertnější povaze ale stejně miluješ dobrou výměnu názorů.

Detail produktu

Znamení zvěrokruhu
Znamení zvěrokruhu

Štír (Scorpio)

23. října - 21. listopadu

Narodila ses ve znamení Štíra? Pak je tvým živlem voda. Lidé tohoto znamení zvěrokruhu jsou bohužel často nepochopeni. Jsi poměrně odvážná, s intenzivní osobností a city, které se skrývají pod tvým malinko chladným zevnějškem. Jsi velice schopná a dokážeš s přehledem a sebejistotou dokončit velké a rozsáhlé projekty. Tvoje intenzita při řešení různých situaci znamená, že dokážeš překonat téměř všechny překážky, pokud se do svého úkolu skutečně položíš. I v nejvypjatějších chvílích neztrácíš svoji ostražitost. Občas však můžeš na své okolí působit tajnůstkářsky, uzavřeně a nezaujatě, zatímco ve skutečnosti pozorně sleduješ dění.

Detail produktu

Střelec (Sagittarius)

22. listopadu - 21. prosince

Ve znamení Střelce je tvým osudovým živlem oheň. Mezi svými kolegy si občas získáváš pověst filozofa s velkou schopností soustředění. To může být trochu překvapivé, protože jsi snílek a ráda objevuješ nové věci, touláš se světem a ochutnáváš všechny radosti života. Už od útlého věku ses musela naučit, jak svou energii usměrňovat, jinak by hrozilo, že se budeš vydávat až příliš mnoha směry současně. Často jsi zbrklá, chybí ti trpělivost a nesnášíš neúspěch. I když jsi věrnou přítelkyní, může pro tebe být obtížné se zavázat, protože je to v rozporu s tvojí touhou po svobodě a expanzi.

Detail produktu

Znamení zvěrokruhu
Znamení zvěrokruhu

Kozoroh (Capricorn)

22. prosince - 19. ledna

Jsi Kozoroh a tvým živlem je země. Máš talent uplatnit svou inteligenci a ctižádost v praktických záležitostech. Je pro tebe velmi důležitá stabilita a pořádek a to z tebe dělá dobrého organizátora. Dáváš si často velice vysoké cíle, kterých sice dosahuješ pomalu, ale cílevědomě a systematicky. Jsi obdařena bystrou intuicí a zodpovědností. Často na sebe také bereš těžké břemeno druhých - ať už dobrovolně, nebo jen proto, že jsi schopná to zvládnout. Je pro tebe velmi obtížné svěřit se s vlastními problémy a můžeš se také potýkat s depresemi, pokud se nenaučíš sdílet své pocity.

Detail produktu

Vodnář (Aquarius)

20. ledna - 18. února

Tvým živlem je vzduch. Máš svéráznou povahu a svých cílů dosahuješ často nenápadně a neortodoxně. Možná proto působíš na ostatní trochu jako podivín. Často právě proto, že se rozhodneš jít méně vyšlapanou cestou. Nicméně tvoje výsledky na základě pro někoho výstředních metod jsou překvapivě účinné. Máš také často nutkání se ujmout praporu pro větší dobro lidstva. Jsi nenáročná a tvoje svéráznost spolu se zvídavou povahou ti umožňuje rychle navazovat přátelství. Někdy, pokud se nesnažíš sama sebe motivovat, propadáš lenosti. Spousta vodnářů je také obdařena silným smyslem pro umění v různých podobách.

Detail produktu

Znamení zvěrokruhu
Znamení zvěrokruhu

Ryby (Pisces)

19. února - 20. března

Tvým živlem je bezpochyby voda. Jsi mystickým snílkem celého zvěrokruhu. Jako Ryba máš nesmírně pestrý vnitřní život - plný fantazie, magie a zázraků. Může pro tebe být obtížné tento vnitřní život sdílet s ostatními nebo nějak vyjádřit, což znamená, že jsi trochu introvert. Jsi upřímná, důvěryhodná a plná soucitu, ale máš tendenci být přehnaně důvěřivá, až naivní. Nenechávej se od ostatních zneužívat. Pod tvým klidným zevnějškem se skrývá intenzivní odhodlání, které ti pomáhá překonat všechny překážky, které se ti v životě postaví do cesty.

Detail produktu

Symbolika, znamení a jejich význam prostupuje celým mým životem a můj náramek je toho důkazem. Máš to stejně? Nenech si ujít jedinečnou možnost mít stále u sebe znamení, které vyjadřuje jen tebe. To jaká jsi, co je pro tebe vlastní. A navíc jsou korálky, které budeš mít neustále na svém zápěstí, jednoduše nádherné…